Kyllingburger med orientalsk smak

KyllingburgerRør 1 pakke kyllingkjøttdeig med 1 liten ts. salt til det blir seigt.  Rør inn 1 egg og en liten finhakket løk.   Tilsett oystersauce (ca 2 ss.) og chillisaus (begynn med 1 ss).  Det er en fordel om alt er kjøleskapkaldt når det blandes, ellers kan farsen skille seg.  Lag gjerne dobbel porsjon og frys ned.

Ha olje i ei panne og prøvestek en liten bit for å finne ut om du har brukt nok chillisaus, og tilsett evt. mer.  Stekes til de er brune men ikke brente som på bildet 🙂 og etterstekes i stekeovn. 5-10 minutter på 200 grader (avhengig av tykkelse).

Bollene kan også kryddres med hvitløk, ingefær og/eller fishsauce.  Prøv deg frem og finn din smak.

Det går fint an å tilsette noen spiseskjeer kokt ris for å drøye farsen, men da egner de seg dårligere til frysing.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.