Lunsjsalat med tunfisk og egg

En salat som er lett å lage og som gir massevis av proteiner.

Ingredienser:

  • 1/2 box tunfisk
  • 1-2 egg
  • 1/2 agurk
  • 1/2 box youghurt naturell
  • 1 liten sjalottløk
  • Pepper/peppresauce/chillisaus
  • evt. sukker og sitron

Begynn med å rive opp en halv agurk på  ett grovt råkostjern, strø litt salt over og sett den til side.  Ha ett halvt beger youghurt naturell i ett kaffefilter og la det stå og renne av seg. Nå fjerner du vann fra både youghurten og agurken, noe som betyr mer smak og at salaten blir mindre vassen i konsistensen.

Sett på vann og kok 1-2 egg i ca 8-10 minutter.

Finhakk 1 liten sjalottløk og bland den inn i youghurten.  Når egget er kokt hakkes det opp og blandes med en halv box tunfisk, youghurten og agurken som du har presset vannet utav på forhånd.  Smak til med pepper/peppresauce/chillisaus og evnt. sukker og eller sitronsaft.

Tips:  1 fedd revet hvitløk istedenfor eller i tillegg til sjalottløken gir selvsagt mer smak

Youghurten kan erstattes med både rømme og creme frice, både lettvarianter og vanlig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.