Grillede Kyllingvinger (Buffalo Wings)

Grillede kyllingvinger er en god, enkel og billig rett. Ikke nødvendigvis veldig sunn men serveres den med en grønn salat istedenfor den tradisjonelle pommes fritesen og stekes i ovn istedenfor frityr er mye gjort.  Frosne kyllingvinger naturell fåes innimellom for 50-60 kroner for en 2,5 kg. eske så da gjelder det å hamstre.

Beregn iallefall 8-10 vinger pr. snute.

Ta opp vingene dagen før og legg dem i en liten frysepose sammen med peppersaus, malt pepper, eddik og eventuellt hvitløk og legg dem i kjøleskapet.  Jeg fortrekker en blanding som består av 2 deler Trappeys Red Devil, 1 del Trappeys Chef Magic (med hvitløk) og 1 del god eddik (balsamico/sherry/rødvin) og noen runder fra pepperkvernen.  Snu posen så ofte du har tid. 

1-2 timer før de skal stekes legges de fram på kjøkkenbenken. slik at de blir tempererte.  Forvarm ovnen til ca 210 grader og ha kyllingvingene i en langpanne eller ildfast form (alt etter hvor mye du steker) sammen med litt smør.

(Kyllingvinger inneholder veldig mye fett, men det en tid før de begynner å «slippe» fettet så smøret er der for at de ikke skal brenne seg fast i mellomtiden)

Stek kyllingvingene i ca 25 minutter (rist godt på pannen når halve tiden har godt).  Flytt den deretter til øverste ribbe i ovnen og sett på grillen i 1-3 minutter.

(Både temperatur i ovn og grill varierer litt fra ovn til ovn så vær litt obs første gang du lager vingene og noter deg hvor lang som trengs)

Serveres med pommes frites og/eller salat eller som snacks til øl.

Én kommentar til “Grillede Kyllingvinger (Buffalo Wings)”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.